Акты реагирования НМПП

Vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie (IDP) al Inspectoratului de Poliţie Drochia din 25 septembrie 2018

La data de 24 septembrie 2018. între orele 10,45 - 13,30, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii  Svetlana Doltu  și  Mihail Gorincioi au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie (IDP) al Inspectoratului de Poliţie Drochia. Vizita a fost realizată în următoarea componenţă.  Scopul vizitei: Monitorizarea situaţiei în Inspectoratul de Poliţie Drochia privind respectarea drepturilor persoanelor deţinute în IDP în vederea prevenirii torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

Raportul asupra vizitei

Răspunsul parvenit de la Inspectoratului de Poliţie Drochia

Vizita preventivă a membrilor Consiliului pentru Prevenirea Torturii la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Basarabeasca

La  05 iulie 2018, între orele 10.15 - 13.00, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii  au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie (IDP) al Inspectoratului de Poliţie Basarabeasca.

Vizita a fost realizată în următoarea componenţă: Dumitru Russu - membrul CpPT, Svetlana Doltu - membra CpPT, Mihail Gorincioi - membrul CpPT. Scopul vizitei: Monitorizarea situaţiei în Inspectoratul de Poliţie Basarabeasca privind respectarea drepturilor persoanelor deţinute în IDP în vederea prevenirii torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

Raport privind vizita preventivă efectuată de membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii la Izolatorul de detenţie provizorie a Inspectoratului de Poliţie Basarabeasca la 05 iulie 2018

Răspunsul parvenit din Inspectoratul General al Poliției 

Răspunsul parvenit din Inspectoratul de Poliție Basarabeasca

Vizită de monitorizare la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi

La data de 17 aprilie 2018, între orele 12:40 - 14.10, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii au efectuat o vizită de monitorizare la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi. Vizita a fost realizată în următoarea componenţă:  Mihail Gorincioi,Oxana Gumennaia, Ceslav Panico. Scopul vizitei: Monitorizarea Izolatorului Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi sub aspectul respectării drepturilor persoanelor deţinute împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante inclusiv prin monitorizarea implementării recomandărilor reflectate în Raportul CpPT cu privire la vizita din 4 iulie 2017.

Raport asupra vizitei 

Răspunsul parvenit de la Inspectoratul de Poliţie Anenii Noi

Membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii au efectuat o vizită de monitorizare la Izolatorul de detenţie preventivă al Inspectoratului de Poliţie Orhei

La data de 27 februarie 2018, între orele 09:50 - 13.05, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii au efectuat o vizită de monitorizare la Izolatorul de detenţie preventivă al Inspectoratului de Poliţie Orhei. Vizita a fost realizată în următoarea componenţă:  Ceslav Panico - membrul Consiliului, Svetlana Doltu - membra Consiliului,   Mihail Gorincioi - membrul Consiliului, Scopul vizitei: Monitorizarea Izolatorului Inspectoratului de Poliţie Orhei sub aspectul respectării drepturilor persoanelor deţinute împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante inclusiv prin monitorizarea implementării recomandărilor reflectate în Raportul CpPT cu privire la vizita din 07.03.2017.

Raport asupra vizitei 

Răspunsul parvenit din Inspectoratul de Poliţie Orhei

Vizită preventivă a Consiliului pentru Prevenirea Torturii la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă

La 04 aprilie 2018, între orele 11.00 - 14.00, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă. Vizita a fost realizată în următoarea componenţă: Ceslav Panico - membrul CpPT,  Svetlana Doltu - membra CpPT, Mihail Gorincioi - membrul CpPT. Scopul vizitei: Monitorizarea situaţiei în Izolatorul Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă privind respectarea drepturilor persoanelor deţinute în IDP Ştefan Vodă, în vederea prevenirii torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

Raportul asupra vizitei 

Răspunsul parvenit de la Inspectoratul de Poliţie Ştefan Vodă.

Vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Comrat.

La 8 mai 2018, între orele 12.40 - 14.30, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii (în continuare CpPT) au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Comrat. Vizita a fost realizată în următoarea componenţă:Ceslav Panico - membrul CpPT,  Svetlana Doltu - membra CpPT,Mihail Gorincioi - membrul CpPT. Scopul vizitei: Monitorizarea situaţiei în Izolatorul Inspectoratului de Poliţie Comrat privind respectarea drepturilor persoanelor deţinute în IDP Comrat, în vederea prevenirii torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

Raport asupra vizitei

Răspunsul Inspectoratului de Poliţie Comrat

Scrisoarea Inspectoratului de Poliţie Comrat adresată Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia

Vizita preventivă la Penitenciarul nr.11 - Bălți din 31 octombrie 2017

 La data de 31 octombrie 2017, între orele 11.00 – 15.00 , membrii Consiliului pentru prevenirea torturii  de comun cu reprezentantul Oficiului Avocatului Poporului (Ombudsmanului) au efectuat o vizită preventivă la Penitenciarul nr.11 - Bălți, aflat în subordinea Departamentului Instituțiilor Penitenciare al Ministerului Justiției. Vizita a fost realizată în următoarea componență (în continuare echipa de monitorizare): 1. Svetlana Doltu – Membru al Consiliului; 2. Ceslav Panico – Membru al Consiliului; 3. Oxana Gumennaia – Membru al Consiliului; 4. Lilian Tudosan – Secția prevenirea torturii, Oficiul Avocatul Poporului. Scopul vizitei: Monitorizarea situației în Penitenciarul nr.11 - Bălți privind respectarea drepturilor persoanelor deținute, împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente inumane sau degradante.

RAPORT privind vizita preventivă efectuată la Penitenciarul nr.11-Bălți, pe data de 31 octombrie 2017 

Aviz  în temeiul art.24 din Legea nr.52 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) din 03.04.2014

Răspunsul parvenit de la Penitenciarul nr.11 Bălți

Vizită de monitorizare la Izolatorul de detenție preventivă al Iinspectoratului de Poliție Cimișlia din 12 octombrie 2017

La 12 octombrie 2017, angajații Oficiului Avocatului Poporului, Secția prevenirea torturii au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenție provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratul de poliție Cimișlia.
Scopul vizitei: Monitorizarea situației privind respectarea drepturilor persoanelor deținute, împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente inumane sau degradante cu mandat de prevenire în IDP din cadrul Inspectoratul de poliție Cimișlia.
Ultima vizită de monitorizare: 2014

Vizita preventivă efectuată de Consiliul pentru Prevenirea Torturii la Izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de Poliție Telenești, în data de 22 septembrie 2017

La data de 22 septembrie 2017, între orele 10:35 – 12.00 min., membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii de comun cu reprezentantul Oficiului Avocatului Poporului (Ombudsmanului) au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Telenești.

Raport asupra vizitei la IDP IP Telenești din 22 septembrie 2017 

Aviz cu recomandări

Răspunsul parvenit de la Inspectoratul de Poliție Telenești

Vizită preventivă a Consiliului pentru Prevenirea Torturii la Izolatorul de detenție provizorie din cadrul Inspectoratul de poliție Ungheni din 26 septembrie 2017

La data de 26 septembrie 2017, între orele 10:35 – 12.40, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii de comun cu reprezentantul Oficiului Avocatului Poporului (Ombudsmanului) au efectuat o vizită preventivă la Izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Raport asupra vizitei la IDP IP Ungheni din 26 septembrie 2017

Aviz cu recomandări

Răspunsul parvenit de la Inspectoratul General de Poliție

Pages