A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Şeful Reprezentanţei Oficiului Avocatului Poporului în Comrat le-a vorbit părinţilor despre rolul lor în asigurarea respectării drepturilor copilului

La 9 octombrie curent, şeful Reprezentanţei Oficiului Avocatului Poporului în Comrat, Svetlana Mironova a participat la adunarea părinţilor din cadrul Liceului Teoretic  Dezghingea, raionul Comrat.

La rugămintea administraţiei instituţiei de învăţămînt, Svetlana Mironova le-a vorbit părinţilor despre drepturile copilului și rolul părinţilor în educarea copiilor.  

La întîlnire, părinţilor li s-a relatat despre activitatea şi atribuţiile Avocatului Poporului pentru protecţia drepturilor copilului şi despre cazurile în care acesta poate interveni pentru soluţionarea problemelor ce ţin de respectarea drepturilor copilului.

O atenţie deosebită a fost acordată asigurării dreptului copiilor la educaţie. Părinţii şi-au expus opinia asupra alimentaţiei copiilor în şcoli şi asupra necesităţii de a fi/ a nu fi create Asociaţii părinteşti.

Discuţiile s-au axat şi asupra rolului părinţilor în prevenirea consumului de droguri în rîndul copiilor precum şi a măsurilor pe care aceştia trebuie să le întrepindă ca să prevină intrarea copiilor în conflict cu legea. În acest context a fost menţionată şi influenţa divorţurilor asupra copiilor, iar părinţii au fost atenţionaţi despre respectarea dreptului copilului de a comunica cu al doilea părinte în caz de divorţ.