A A A

Vizită de monitoritare la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii din or. Cornești, r. Ungheni

Angajaţii Serviciului protecția drepturilor copilului al CpDOM au constat schimbări evidente spre bine la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii din or. Cornești, r. Ungheni, în cadrul vizitei repetate la 08 iulie  în instituția nominalizată.

Anterior, în octombrie 2012,  în cadrul primei vizite de monitorizare, angajaţii Serviciului protecția drepturilor copilului au constat o situaţie deplorabilă în centrul de reabilitare:  la acel moment,  deşi existau condiţii meteo suficiente pentru a începe livrarea căldurii,  instituția nu era încălzită, în afara de aceasta, nu era asigurată aprovizionarea cu apă, lenjeria de pat era murdară, lipseau dulapuri şi noptiere unde copii să pună lucrurile personale, alimentarea copiilor nu corespundea normelor stabilite şi altele.În baza acestei vizite a fost întocmit un Raport.

În prezent instituția este asigurată în permanență cu apă potabilă, tehnică și cu apă caldă, s-a schimbat calitatea alimentaţiei, condiţiile de trai sînt bune,blocurile sanitare sint curate şi corespund normativelor, pentru dormitoareau fost procurate dulapuri și noptiere, astfel lucrurile copiilor sunt la îndemîna lor.

În mare parte schimbările produse sunt meritul ManageruluiCentrului ftiziopneumologic din Cornești   Ion Știrbu, medic șef, care într-o perioadă foarte scurtă de timp a reușit să îmbunătățească condițiile din instituție.

Cu toate acestea Serviciului protecția drepturilor copilului a constat unele neajusuri. lipsa încăperii special amenajate pentru întrevederi; indiferența autorităților tutelare față de copiii ce ajung în Centrul ftiziopneumologic. Aceste aspecte şi altele  sunt expuse în Raportul întocmit în baza vizitei.