A A A

Prevenirea torturii în sistemul penitenciar, discutată în cadrul unei activități de instruire cu angajații DIP

Instrumentele de prevenire a torturii, mecanismele legislative naționale și internaționale de combatere a fenomenului dat, noțiunile de tortură, rele tratamente, inumane și degradante, modalitățile de combatere a fenomenului de tortură în cadrul sistemului penitenciar au constituit subiectele discuției de la activitatea de instruire desfășurată la Centrul Instructiv al Departamentului  Instituțiilor Penitenciare la 06 octombrie 2016 de Iurie Dubenco, consultant superior în Secţia prevenirii torturii.

În cadrul pregătirii inițiale a personalului nou-angajat în sistemul penitenciar informarea în domeniul respectării drepturilor omului este deosebit de importantă, deoarece un colaborator bine instruit constituie o garanție a unui comportament corect față de persoanele din detenție. Participanții au discutat despre cauze examinate de  CEDO privind fapte de aplicare a torturii și a relelor tratamente în sistemul penitenciar.

La activitate au participat 20 de angajați a DIP, dar și un grup de studenți de la Facultatea de Drept a Universității Agrare.

Activitatea de instruire s-a desfășurat în cadrul colaborării stabilite dintre Oficiul Avocatului Poporului și Centrul Instructiv al DIP.