A A A

Invitație la masa rotundă a CpPT - 25 iunie 2018

Consiliul pentru Prevenirea Torturii (CpPT) ca Mecanism Național pentru Prevenirea Torturi, are onoarea să vă invite la lucrările Mesei Rotunde  „Situația în locurile de detenție în Republica Moldova pentru anul 2017. Constatările Consiliului pentru Prevenirea Torturii (CpPT)”,  care va avea loc la 25 iunie 2018 începînd cu ora 09.00 la sala de conferințe din Hotelul Jolly Alon(Chişinău, str.Maria Cibotari 37).

Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi axate pe constatările Consiliului pentru Prevenirea Torturii, rezultate din vizitele prevenite efectuate de membrii Consiliului pe parcursul anului 2017 în instituțiile de detenție. Vor fi abordate subiecte: activitatea Consiliului pentru Prevenirea Torturii (CpPT) în anul 2017; situația în locurile de detenție din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne; situația în locurile de detenție din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare /Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din subordinea Ministerului Justiției; situația în locurile de detenție din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale; colaborarea în continuare a CpPT cu reprezentanții societății civile, mediului academic și partenerii de dezvoltare.

La eveniment vor participa Avocatul Poporului, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii, reprezentanți ai Oficiului Avocatului Poporului și reprezentanți ai societății civile și mass-media.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Consiliul pentru Prevenirea Torturii (CpPT) – instituție colegială cheie în sistemul de prevenire a torturii și altor rele tratamente în Moldova”. Proiectul este implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP) în parteneriat cu Oficiul Avocatului Poporului (OAP) și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), cu sprijinul Fondului Special al Protocolului Opțional la Convenția ONU pentru prevenirea torturii (Special Fund OP CAT).

Raportul CpPT poate fi văzut aici: http://ombudsman.md/sites/default/files/document/attachments/raport_cppt_npm_moldova_ro.pdf