A A A

INVITAŢIE LA FORUMUL APĂRĂTORILOR DREPTURILOR OMULUI

Avocaţii Poporului organizează pe 6 decembrie curent Forumul Apărătorilor Drepturilor Omului. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 09.00 la Radisson Blu Leogrand Hotel, sala de conferințeBegonia”, strada Strada Mitropolit Varlaam, 77.

 

Forumul este prilejuit de aniversarea a 20-a a Declarației ONU cu privire la apărătorii drepturilor omului, aniversarea a 10-a a Declarației Consiliului Europei cu privire la apărătorii drepturilor omului, aniversarea a 70-a a Declarației Universale a Drepturilor Omului. 

La eveniment, Oficiul Avocatului Poporului își propune să pună în discuție situația  apărătorilor drepturilor omului în Republica Moldova prin prisma recomandărilor preliminare ale Raportorului Special al Națiunilor Unite privind apărătorii drepturilor omului făcute recent publice pe marginea  vizitei sale în Republica Moldova, în perioada 25-29 iunie 2018;  rolul Oficiului Avocatului Poporului și al organizațiilor internaționale în promovarea și protejarea apărătorilor drepturilor omului și a valorilor consemnate în Declarația Universală a Drepturilor Omului. 

La forum sunt așteptați reprezentanți ai ONG-urilor din domeniul drepturilor omului, ai CNSM, jurnaliști; juriști, reprezentanți ai Uniunii Avocaților; orice persoană care se autoidentifică drept apărător al drepturilor omului.

Solicităm respectuos confirmarea participării pînă pe 3 decembrie curent la  numărul de telefon: 060002646 sau la adresa electronică elena.vorotneac@ombudsman.md