A A A

Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități susținută de Reprezentanța Comrat a OAP la un festival

Șeful Reprezentanței Comrat a Oficiului Avocatului Poporului Svetlana Mironova , în cooperare cu organizațiile non-guvernamentale a luat parte la Festivalul egalității de șanse, organizat de Asociația Obștească Centrul European «Pro-Europa» la  Comrat pe 05 mai 2018 și la Tvardița la data de 13 mai.
Prin organizarea diferitelor evenimente, organizatorii au încercat să ofere sprijin persoanelor cu nevoi speciale, creând o platformă pentru incluziunea lor socială. La festival au fost organizate zone de interes: jocuri, aquagrim,  zone foto, laboratoare de creație, expoziție foto „Legends of Spring 2018". Oficiul Avocatului Poporului a oferit persoanelor cu dizabilități consultații în diverse probleme juridice care țin de respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și a oferit participanâilor materiale informative publicate de OAP.Punctul culminant al Festivalului a fost un spectacol de teatruîn care au jucat actori din Teatrul din Comrat și copii cu dizabilități. Pe scenă s-au desfășurat s-au jucat fragmente din celebra lucrare a lui Lewis Carroll „Alice in Țara Minunilor".  
Oficiul Avocatului Poporului susține orice inițiativă și activitate care oferă posibilitatea de implicare a persoanelor cu dizabilități,  astfel afirmînd-se în practică principiul incluziunii sociale.