A A A

După intervenţia Avocatului Poporului o persoană cu dizabilităţi de vedere va beneficia de Serviciul Social ,,Asistenţă Personală”

La Oficiul Avocatului Poporului s-a adresat P.C., persoană nevăzătoare, care s-a plîns de faptul că Primăria din satul Durleşti a ignorat solicitarea sa de angajare pentru el a unui asistent personal, dar şi cea de a i se acorda ajutor material.

Avocatul Poporului a dispus ca funcţionarii Oficiului să se deplaseze în localitatea menţionată pentru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului dat. Angajaţii Oficiului Avocatului Poporului au discutat despre situaţia lui P.C. cu primarul, asistentul social şi poliţistul de sector din Durleşti, care au confirmat faptele relatate în plîngerea petiţionarului.

Pentru soluţionarea problemei petentului, Avocatul Poporului a expediat un aviz Direcţiei generale Asistenţă Socială al Consiliului municipal Chişinău, în care a solicitat repunerea imediată în drepturi a cetăţeanului P.C.: includerea lui în Serviciul Social „Asistenţa Personală”, avînd în vedere starea de sănătate a petiţionarului.

Primăria or. Durleşti, în comun cu Direcţia Asistenţă Socială a Consiliului municipal Chişinău au dat curs recomandării Ombudsmanului şi au identificat posibilitatea de a repartiza un asistent personal pentru P.C.