A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Drepturile copiilor și fenomenul ”Bullying” discutate la IP L/T ”Lucian Blaga” din Tiraspol.

La 12 decembrie 2018, în cadrul Decadei pentru Drepturile Omului, șeful reprezentanței Varnița a Oficiului Avocatului Poporului Veaceslav Ursu a petrecut lecții în clasele primare și clasele gimnaziale din liceul ”Lucian Blaga” cu predare în grafia latină.
Copii din calasele primare a liceului din stânga Nistrului au aflat despre importanța asigurării respectării drepturilor copiilor și despre activitatea ombudsmanului copilului.
Toți copiii din clasele primare au primit un Set de semen de carte, elaborat de Oficiul Avocatului Poporului.

La începutul lecției  în clasele gimnaziale Veaceslav Ursu a vorbit elevilor despre importanța adoptării și proclamării de către Adunarea Generală a ONU, acum 70 de ani, a Declarației Universale a Drepturilor Omului care a fost prima exprimare globală a drepturilor omului și una din primele realizări majore a Organizației Națiunilor Unite.

Ulterior, șeful reprezentanței Varnița a OAP a discutat cu elevii claselor  a șasea și a noua  despre bullying ca formă de violență în școală dar și despre rolul familei, profesorilor și a colegilor în combaterea violenței în școală.

Copiii au fost interesați de acțiunile, pe care le pot întreprinde cei supuși violenței, pentru a evita și preveni violența.