A A A

Ca urmare a intervenţiei avocatului parlamentar, au fost achitate salariile restante

La 18 octombrie 2013 în Centrul pentru Drepturile Omului a parvenit petiţia colectivă  din partea a trei cetăţenii  din  Făleşti, care au lucrat la o instituţie de învăţămînt din localitatea dată. Petiţionari au invocat faptul că Direcţia raională de Învăţămînt nu le achită de trei luni salariul. La adresările lor în Direcţia de învăţămînt, lucrătorii au primit răspunsuri formale. În fapt, problema salariului neachitat a rămas  deschisă  din cauza mecanismului birocratic lent, dar şi pe motivul unor circumstanţe obiective – instituţia  în care activau petiţionarii a trecut la balanţa Direcţiei de Învăţămînt din Făleşti.

Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu a solicitat Direcţiei Învăţămînt Floreşti şi Inspecţiei Muncii informaţii pentru elucidarea circumstanţelor şi controlul faptelor invocate de petenţi.

Drept urmare a intervenţiei avocatului parlamentar, a fost găsită o modalitate de a soluţiona cererea petiţionarilor şi de a le achita salariul. Astfel petiţionarii au primit salariul restant.