A A A

Avocatul Poporului Mihail Cotorobai a participat la deschiderea Centrului pentru asistență juridică, psihologică și reabilitare a victimelor torturii din Comrat

În contextul colaborării ombudsmanului cu organizația neguvernamentală „Institutul pentru democrație”, la 25 iulie 2018 Avocatul Poporului Mihail Cotorobai a participat la deschiderea Centrului pentru asistență juridică, psihologică și reabilitare a victimelor torturii din Comrat.

Centrul pentru asistență juridică, psihologică și reabilitare a victimelor torturii din Comrat a fost deschis de către „Institutul pentru democrație” cu susținerea Uniunii Europene în cadrul proiectului  ”Împreună spunem NU torturii în Moldova: societatea civilă împotriva torturii”.  Scopul centru este asistența juridică, psihologică și reabilitarea victimelor torturii, pe lîngă aceasta centru va organiza mai multe campanii de informare în domeniul prevenirii torturii. De asemenea proiectul prevede crearea unei rețele de organizații neguvernamentale care se vor ocupa de combaterea fenomenului torturii.

În acest context Avocatul Poporului a menționat în alocuțiunea sa faptul că în Moldova funcționează Mecanismul Național de Prevenire a Torturii, al cărui președinte este ombudsmanul. Orice activism din partea societății civile în domeniul combaterii și prevenirii torturii este binevenit, deoarece acest domeniu are nevoie de implicarea activă a societății civile.  Oficiul Avocatului Poporului a semnat recent un acord de colaborare cu „Institutul pentru democrație”, unul dintre obiectivele acestui document este colaborarea în domeniul prevenirii torturii și activitățile pe acest segment se vor bucura de toată susținerea ombudsmanului, a subliniat Mihail Cotorobai.

În ceea ce privește activitățile din teritoriu, Reprezentanța Comrat a Oficiului Avocatului Poporului desfășoară mai multe activități cu caracter permanent pe domeniul preveniri torturii și acordă sprijinul necesar „Institutului pentru democrație” de mai mulți ani.